Drama voor Courtois en Real Madrid: zware blessure, seizoen nu al ten einde

Drama voor Courtois en Real Madrid: zware blessure, seizoen nu al ten einde

10-08-2023 14:20 Laatste update: 15:39
134

Triest nieuws voor Thibaut Courtois: de Belgische doelman (31) heeft donderdagochtend zijn voorste kruisband afgescheurd. Dat maakt zijn club Real Madrid bekend.

Het betekent dat Courtois voor een lange revalidatieperiode staat. 'Ergens in de komende dagen zal hij een operatie ondergaan', laat Real Madrid weten. Het is onwaarschijnlijk dat hij nog een wedstrijd keept in het seizoen 2023/2024.

Wedden

Meer odds

Courtois blesseerde donderdagochtend op de training zijn linkerknie en werd in tranen van het veld gedragen. Hij bereidde zich met zijn ploeggenoten voor op de competitiestart van aanstaande zaterdag, uit tegen Athletic Bilbao.

Eerder op de dag tweette Real Madrid nog een foto van Courtois, samen met tweede doelman Andriy Lunin. De Oekraïner zal in Bilbao het doel verdedigen.

Op de achtergrond is de clubleiding de zoektocht naar een nieuwe doelman al gestart. In de Spaanse pers worden de namen van David De Gea (transfervrij na zijn vertrek bij Manchester United), Kepa Arrizabalaga (Chelsea) en Alex Meret (Napoli) al naar voor geschoven.