AZ overtuigt niet, maar boekt uiteindelijk wel minimale overwinning in Andorra

AZ overtuigt niet, maar boekt uiteindelijk wel minimale overwinning in Andorra

10-08-2023 20:52
157

AZ heeft donderdagavond een minimale voorsprong genomen in het tweeluik met Santa Coloma in de derde voorronde van de Conference League. De Alkmaarders overtuigden allesbehalve, maar wonnen uiteindelijk wel dankzij een treffer van Djordje Mihailovic.

AZ begon met David Møller Wolfe aan het duel met Santa Coloma. Ook Riechedly Bazoer verscheen aan de aftrap. Jens Odgaard begon op de bank en zag hoe de eerste twintig minuten zich in een traag tempo afspeelden. De ongeveer 500 aanwezige fans in het piepkleine Estadi Nacional werden in de openingsfase zeker niet getrakteerd op een spektakel. 

De thuisploeg was halverwege de eerste helft nog een soort van gevaarlijk met een vrije trap, maar AZ-doelman Mathew Ryan werd niet getest. Ook aan de andere kant bleef het rustig voor de goal. Jesper Karlsson kreeg op slag van rust nog een aardige mogelijkheid, maar de Zweedse vleugelaanvaller schoot de bal een paar meter over het doel. 

Na rust was het iets beter. Yukinari Sugawara was na 55 minuten spelen dicht bij de openingstreffer met een aardig schot. Een kleine twintig minuten later stond de Japanse vleugelverdediger alsnog aan de basis van de openingstreffer. Hij maakte hem niet zelf, maar leverde wel de assist op Mihailovic, die de bal uit een vrije trap tegen de touwen kopte. 

Die goal bleek uiteindelijk de enige van de avond. AZ heeft zichzelf zodoende een minimale voorsprong verschaft in aanloop naar de return van volgende week in Alkmaar. Voordat die wedstrijd op het programma staat, speelt de ploeg van Pascal Jansen komende zaterdag eerst nog tegen Go Ahead Eagles in speelronde één van het nieuwe Eredivisie-seizoen.