'Done deal: Daramy voor 17 miljoen naar Reims, doorverkoopclausule voor Ajax'

'Done deal: Daramy voor 17 miljoen naar Reims, doorverkoopclausule voor Ajax'

10-08-2023 22:22 Laatste update: 22:25
192

Fabrizio Romano weet het zeker: Mohamed Daramy vertrekt naar Stade Reims. Nadat eerder al duidelijk was dat de clubs akkoord waren over de transfersom, heeft nu de speler zelf ook een persoonlijk akkoord bereikt met de Fransen.

Ajax ontvangt zeventien miljoen euro voor Reims, inclusief bonussen. Duidelijk is ook dat de Amsterdammers een doorverkoopclausule hebben laten op nemen. Volgens Romano is het een kwestie van tijd voordat de transfer van Daramy wereldkundig word gemaakt. Momenteel worden de laatste documenten in orde gemaakt. 

Zodoende blijft Burnley met lege handen achter. De ploeg van manager Vincent Kompany, die persoonlijk erg gecharmeerd is van de Deense vleugelaanvaller, hoopte hem eveneens in te lijven. De Premier League-promovendus wilde Daramy huren met optie tot koop, maar de aanvaller kiest dus voor Frankrijk. 

Daramy werd in de zomer van 2021 door Ajax opgepikt bij FC Kopenhagen. De Amsterdammers legden destijds een transfersom van twaalf miljoen euro neer voor de dribbelaar. Hij wist uiteindelijk nooit echt te overtuigen in de Johan Cruijff ArenA. Afgelopen seizoen keerde hij op huurbasis terug naar Kopenhagen.