Van Marwijk trots op debuterende kleinzoon: 'Hij wordt beter dan zijn opa'

Van Marwijk trots op debuterende kleinzoon: 'Hij wordt beter dan zijn opa'

15-08-2023 09:40
53

Bert van Marwijk was afgelopen zondag aandachtig toeschouwer in het AFAS Stadion bij het treffen tussen zijn voormalige werkgevers AZ en Go Ahead Eagles. Ook zag hij kleinzoom Ruben van Bommel zijn Eredivisie-debuut maken, iets wat de oud-bondscoach van Oranje vervulde met trots. 

Samen met schoonzoon Mark van Bommel en de rest van de familie zag Van Marwijk hoe zijn kleinzoon zijn Eredivisiedebuut opluisterde met een doelpunt en een assist. AZ rekende in de eerste wedstrijd van het seizoen met speels gemak af met de Go Ahead. De ploeg van René Hake werd met 5-1 aan de kant gezet.

Grootvader Bert gaat in gesprek met de NOS in op de verschillen tussen hem en zijn kleinzoon. Ook Van Marwijk was in zijn profcarrière actief als linksbuiten, maar volgens de oud-bondscoach van het Nederlands elftal is kleinzoon Ruben een heel ander type. "Ik ben hartstikke trots. Hij is veel sneller dan ik was, hij is rechtsbenig en scoort veel makkelijker dan ik. Hij is ook van de assists, dat heeft hij vandaag ook laten zien. Dat was ook mijn ding, maar ik denk dat hij beter wordt dan zijn opa", besluit de 71-jarige gestopte trainer.