Ajax ontvangt brief over Van Hooijdonk na 'valse en belachelijke' uitspraken

Ajax ontvangt brief over Van Hooijdonk na 'valse en belachelijke' uitspraken

14-08-2023 19:26
244

Twee voormalige bazen van NAC Breda zijn niet blij met de 'insinuaties en aantijgingen' van Pierre van Hooijdonk aan het adres van Maurice Steijn. Edwin van Baal, ex-voorzitter van de raad van commissarissen, heeft maandag contact gezocht met Ajax.

'Wij herkennen de uitlatingen van Pierre verre van en distantiëren ons daar dan ook van', schrijft Van Baal in een brief aan Ajax, die in handen is van de NOS. 'Deze zijn onterecht schadelijk.' Van Baal was rvc-voorzitter bij NAC toen Steijn - drie jaar geleden - voor de spelersgroep stond in Breda.

Van 'duistere dealtjes met zaakwaarnemers' kon ook helemaal geen sprake zijn, benadrukt Van Baal. 'Binnen NAC geldt een streng beleid op het gebied van toezicht. Ook in de periode dat Maurice trainer was bij NAC was er sprake van het vierogenprincipe. Iedere transactie passeerde het bureau van de directie, financieel manager, RvC en in veel gevallen ook de aandeelhouders. Niet vier maar zes tot acht ogen dus.'

Manders
Ook Mattijs Manders, destijds algemeen directeur van NAC, spreekt er schande van. Van Hooijdonk bracht Manders als 'vriendje van Steijn' bovendien in verband met de schimmige praktijken. "Ik vind het totaal niet kunnen wat aan tafel bij Studio Voetbal gebeurde", zegt Manders tegen de NOS. "De uitspraken van Van Hooijdonk zijn vals en belachelijk."