'Sánchez gaat niet terug naar Mexico: rechtsback kan naar Europese topclubs'

'Sánchez gaat niet terug naar Mexico: rechtsback kan naar Europese topclubs'

15 augustus - 15:50 Laatste update: 17:12
117

Jorge Sánchez is geenszins van plan om deze zomer terug te keren naar Mexico. Ajax zou achter zijn rug om een akkoord hebben bereikt met Chivas de Guadalajara, maar volgens transferexpert Fabrizio Romano is daar niets van waar. Sánchez heeft daarentegen wel aanbiedingen van grote Europese clubs op zak.

Dinsdagochtend kwam De Telegraaf met het nieuws dat Ajax akkoord zou zijn met het Mexicaanse Chivas over een transfer van Sánchez. De Mexicanen zouden bereid zijn om vier miljoen euro te betalen, plus een doorverkooppercentage van tien procent voor Ajax. Het was nu aan de rechtsback om te beslissen over een terugkeer. Volgens Romano was er geen sprake van een deal tussen Ajax en Chivas en wil Sánchez ook zeker nog niet terug naar zijn geboorteland. 

De kans dat Sánchez Ajax gaat verlaten is wel nog steeds aanwezig. De rechtsback zou meerdere aanbiedingen op zak hebben van grote clubs in Europa. Sánchez zal spoedig de beslissingen maken of hij Ajax gaat verlaten en zo ja voor welke club hij gaat kiezen. Om welke clubs het precies gaat maakt Romano niet bekend.

De Mexicaans international kwam een jaar geleden voor vijf miljoen euro over van Club America. In zijn debuutseizoen in Amsterdam speelde hij 26 wedstrijden. Daarin was hij goed voor drie goals en drie assists.