Eredivisie-speelschema aangepast: drietal wijzigingen door jacht PSV op CL-ticket

Eredivisie-speelschema aangepast: drietal wijzigingen door jacht PSV op CL-ticket

16-08-2023 14:20
40

Het Eredivisie-duel tussen PSV en Go Ahead Eagles van zaterdag 26 augustus wordt definitief verplaatst naar woensdag 27 september. Die agenda-wijziging heeft te maken met het feit dat PSV zich volledig wil kunnen focussen op het aanstaande tweeluik in de play-offs van de Champions League tegen Rangers FC. 

De wedstrijden van PSV tegen Rangers staan gepland op dinsdag 22 augustus (uit) en woensdag 30 augustus (thuis). De ploeg van trainer Peter Bosz hoeft door deze wijziging geen competitieduel te spelen tussen deze twee cruciale wedstrijden door. Zodoende kan het meer rust inlassen in de jacht naar het felbegeerde Champions League-ticket. 

De verplaatsing van PSV - Go Ahead is ook van invloed op een tweetal andere wedstrijd. Ook NEC - RKC Waalwijk (zaterdag 26 augustus) en FC Twente - Vitesse (woensdag 27) september krijgen nu een andere aanvangstijd. Het treffen tussen de Nijmegenaren en Waalwijkers begint nu om 18.45 uur, terwijl Twente - Vitesse nu om 20.00 uur staat ingepland. De veranderingen in het speelschema zijn tot stad gekomen met goedkeuring van het competitiebestuur betaald voetbal.