Robben terug bij Groningen: 'Ik wil me nog niet vastpinnen en zeggen: Dit is het!'

Robben terug bij Groningen: 'Ik wil me nog niet vastpinnen en zeggen: Dit is het!'

17-08-2023 15:39
40

Arjen Robben gaat zijn trainersdiploma's halen. In het kader van zijn cursus UEFA B keert de 96-voudig international terug bij FC Groningen, waar hij stage gaat lopen binnen de jeugdopleiding.

Robben heeft met de KNVB een traject afgesproken over 'het mogelijk behalen van zijn trainersdiploma's', aldus Groningen. De oud-speler van Groningen, PSV, Chelsea, Real Madrid en Bayern München loopt twee dagen in de week rond bij verschillende jeugdteams, maar zal zich met name richten op FC Groningen O18.

"Ik noem het voor mezelf nog een soort van ontdekkingsfase", licht Robben toe. "Ik wil me nog niet vastpinnen door te zeggen: Dit is het! Ik wil vooral ontdekken en kijken of ik dit over een jaar nog steeds heel leuk vind en of het bij me past."

Vorig jaar zette Robben al zijn eerste stappen als jeugdtrainer. De oud-aanvaller stond voor de groep bij Be Quick O15, de club waar ook zijn zoontjes actief waren. Zowel de tienjarige Kai Robben als de veertienjarige Luka Robben speelt dit seizoen in de jeugdopleiding van Groningen. Kai stroomt in de O12 in, Luka in de O16.