Galatasaray dankzij matchwinner Midtjsø (ex-AZ) met één been in CL-groepsfase

23-08-2023 23:09 Laatste update: 23:12
13

Galatasaray heeft woensdagavond in Noorwegen een grote stap gezet richting plaatsing voor de groepsfase van de Champions League. De Turkse topclub won na negentig vermakelijke minuten van Molde: 2-3. Voormalig AZ-middenvelder Fredrik Midtjsø kroonde zich in de absolute slotfase tot de matchwinner.

Bij Galatasaray stonden er twee spelers in de basis met een Eredivisie-verleden: Angeliño en Dries Mertens. De club van Hakim Ziyech, die er nog niet bij was in Noorwegen, begon slecht aan het duel met Molde. Na acht minuten spelen stond het al 1-0 voor de thuisploeg dankzij een treffer van Martin Ellingsen.

Na een klein halfuur spelen draaiden de bezoekers uit Istanbul de wedstrijd om. Sérgio Oliveira scoorde met het nodige geluk uit een vrije trap, waarna Mauro Icardi voor de mooiste treffer voor de avond zorgde. De Argentijnse spits nam de bal in één keer op zijn slof. Daarbij liet hij doelman Jacob Karlstrom kansloos.

Nadat een derde Galatsaray-treffer werd afgekeurd, kwam Molde terug in de wedstrijd. Kristoffer Haugen tekende voor de 2-2, eveneens een volley. De Turkse topclub slaagde er echter alsnog in om te vertrekken met een zege. Midtjsø, die werd gebracht als invaller, kreeg een niet te missen kans van Icardi. Volgende week dinsdag is de return.