Bevestiging voor Feyenoord-transfer: 'Hij is dinsdag naar Rotterdam gevlogen'

Bevestiging voor Feyenoord-transfer: 'Hij is dinsdag naar Rotterdam gevlogen'

24-08-2023 07:28
97

Ondrej Lingr is dinsdag op een vliegtuig naar Rotterdam gestapt. Dat vertelt zijn trainer Jindrich Trpisovsky op een persconferentie. De Tsjech gaat in de komende dagen zijn transfer naar Feyenoord afronden, ook al had de coach van Slavia Praag zeker nog op hem gehoopt.

"Hij zei dinsdag gedag tegen mij en vertelde dat hij naar Rotterdam zou vliegen", onthult Trpisovsky over de transfer naar Feyenoord. "Ik wens Ondrej het allerbeste. We hadden een geweldige verstandhouding, al overheerst nu het gevoel dat we hem moeten laten gaan voor een belangrijk tweeluik." Slavia Praag speelt komende week in de laatste voorronde van de Europa League tegen het Oekraïense Zorja Loehansk.

Wedden

Meer odds

Bij Slavia Praag is er in ieder geval diep respect voor Feyenoord en zijn ze stiekem zelfs een beetje fan van de club. "Mick van Buren was eigenlijk het meest blij", vertelt Trpisovsky over zijn Nederlandse spits. "Hij is een keiharde Feyenoord-fan en leek nog blijer dan Ondrej zelf. Van Buren begon al Feyenoord-liedjes te draaien op de club toen hij van de transfer hoorde. Ik ben als trainer ook blij dat hij naar die club gaat en niet naar een andere bestemming. Feyenoord is een fenomenale ploeg."

De verwachting is dat de komst van Lingr in de komende dagen officieel wordt gemaakt. Ook Luka Ivanusec van Dinamo Zagreb wordt spoedig in Rotterdam verwacht. Lingr wordt voor één seizoen gehuurd, maar daarna moet hij verplicht voor ‘enkele miljoenen euro’s’ worden overgenomen.