'De td zei: Ajax komt hier, Ajax komt hier! Iedereen vindt het prachtig'

'De td zei: Ajax komt hier, Ajax komt hier! Iedereen vindt het prachtig'

24-08-2023 12:53
32

Ludogorets-keeper Sergio Padt kijkt uit naar het duel met Ajax in de play-offs van de Europa League. De doelman genoot zijn jeugdopleiding in Amsterdam en stond lange tijd onder de lat bij FC Groningen.

"Voor mij is het speciaal, maar voor de club nog specialer", zegt Padt in gesprek met De Telegraaf. "Nadat we Astana versloegen, zei de technisch directeur: Ajax komt hier, Ajax komt hier. Iedereen vindt het prachtig dat een club met de historie van Ajax in Razgrad speelt." In sportieve zin had Ludogorets het beter kunnen treffen, stelt de keeper, die aangeeft dat zijn ploeg boven zichzelf uit zal moeten stijgen om een resultaat te kunnen behalen. "Als we een goede dag hebben, kunnen we iedereen verslaan."

Padt werd in het verleden gelinkt aan Oranje. Tijdens het tweeluik tegen Ajax kan de sluitpost zich in de kijker van bondscoach Ronald Koeman spelen. Toch heeft Padt een interland uit zijn hoofd gezet. "Drie jaar geleden keepte ik nog in Nederland, waren er ook veel keepers geblesseerd en werd ik toch niet geselecteerd. Dus de hoop op Oranje heb ik laten varen."