Teleurstellend AZ speelt ternauwernood gelijk en is nog lang niet klaar met Brann

Teleurstellend AZ speelt ternauwernood gelijk en is nog lang niet klaar met Brann

24-08-2023 22:40 Laatste update: 22:45
99

AZ heeft donderdagavond in de play-offs van de Conference League ternauwernood gelijkgespeeld tegen SK Brann. Het duel in Alkmaar eindigde uiteindelijk in 1-1. Volgende week donderdag kan de ploeg van trainer Pascal Jansen het klusje klaren in Noorwegen en doorstoten tot de groepsfase, iets wat een pittige opgave lijkt te gaan worden. 

AZ, dat zich ten koste van voetbaldwerg Santa Coloma plaatste voor de play-offs van de Conference League, verscheen met Vangelis Pavlidis aan de aftrap. De Griekse spits staat in de belangstelling van Sevilla, maar trainer Pascal Jansen zag dat niet als een reden om hem niet op te stellen. Na elf minuten spelen ontsnapten de Alkmaarders. Frederik Borsting kreeg een grote kans, maar AZ-doelman Mathew Ryan bracht uitstekend redding. 

Wedden

Meer odds

Het lukte AZ de gehele eerste helft, op een aantal speldenprikjes na, eigenlijk niet om gevaar te stichten. De bezoekers waren gevaarlijker en hadden het meest recht op de openingstreffer. Die kwam er uiteindelijk na een klein uur spelen. Pavlidis luidde de tegentreffer in met een matige terugspeelbal. Niklas Castro zorgde uiteindelijk voor de 0-1.

Jansen greep vervolgens direct in, in de hoop alsnog een resultaat te boeken. De trainer bracht Ernest Poku, Mayckel Lahdo en Kenzo Goudmijn. Dat wierp zijn vruchten af, want Lahdo was even later direct dichtbij de 1-1. Die kwam er één minuut later alsnog, via Pantelis Hatzidiakos. De verdediger werkte een rebound tegen de touwen. Daar bleef het uiteindelijk bij, waardoor in de return van volgende week nog alles open ligt.