Kluivert en Bogarde shoppen met Adana bij AZ en hebben nieuwe spits binnen

Kluivert en Bogarde shoppen met Adana bij AZ en hebben nieuwe spits binnen

26-08-2023 20:49 Laatste update: 22:36
22

Het Adana Demirspor van Patrick Kluivert heeft geshopt bij AZ. De twintigjarige Yusuf Barasi maakt de overstap van Alkmaar naar Turkije, zo meldt AZ via zijn officiële kanalen.

Barasi is een opleidingsproduct van AZ, waar hij in totaal 22 duels in het eerste elftal speelde. Dit seizoen lijkt de Turks jeugdinternational echter niet in de plannen van trainer Pascal Jansen voor te komen, aangezien hij in de nieuwe voetbaljaargang nog niet tot de selectie van de AZ-hoofdmacht behoorde.

Nu maakt de club dus bekend dat Barasi een transfer maakt naar Adana Demirspor. Het is niet duidelijk welke transfersom AZ ontvangt voor de aanvalsleider, al kwam eerder een vraagprijs van 600.000 euro naar buiten. In Turkije heeft Barasi een driejarig contract getekend.

In Turkije gaat de geboren Alkmaarder samenwerken met Patrick Kluivert en Winston Bogarde, die actief zijn als trainer en assistent-trainer bij Adana Demirspor. Het Nederlandse duo is met een overwinning en gelijkspel begonnen aan de competitie, terwijl het samen met KRC Genk nog strijdt om kwalificatie voor de Conference League. De heenwedstrijd tegen de Belgen verloor Adana met 2-1.

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: