Twee uitblinkers gespot bij Feyenoord: 'Allebei echt van onschatbare waarde'

Twee uitblinkers gespot bij Feyenoord: 'Allebei echt van onschatbare waarde'

27-08-2023 16:49
27

Mario Been is erg onder de indruk van Igor Paixao en Lutsharel Geertruida. Het tweetal van Feyenoord scoorde zondag tegen Almere City, maar volgens de analist en oud-trainer van de Rotterdammers, zijn de twee al lange tijd heel erg belangrijk.

"Die goal maakt hij ook echt fantastisch af", vertelt Been over de 2-0 van Paixao tegen Almere. "Hij heeft ook een enorm rendement. In de laatste tien competitiewedstrijden vijf goals en vier assists. Je ziet wel dat hij heel belangrijk voor Feyenoord is op dit moment." Feyenoord kwam al snel op 1-0 voorsprong door Gimenez, maar het duel werd lange tijd gestaakt door onweer.

Ook Geertruida kan dus op veel complimenten rekenen van Been. "Die aanname van Geertruida is geweldig bij de goal. Ik had het er voor de uitzending al over, dat hij elke wedstrijd zo belangrijk is. Qua aanvallende impulsen en ook verdedigend staat hij zijn mannetje. Laat hem maar een mooi jaar blijven hier met de Champions League. Hij is voor Feyenoord echt van onschatbare waarde."

Been ziet wel dat Minteh aan de rechterkant nog wat druistig is. "Minteh is een ongeslepen briljant. Hij heeft hele goede dingen en hij doet alles op de hoogste snelheid. Ik zeg altijd: 'snelle spelers zijn langzame denkers', nou dat gaat bij hem ook wel een beetje op. Het is regelmatig nog wat wild. Dat heeft ook met ervaring te maken, maar daar heeft hij nog tijd voor."