AZ betaalt vier miljoen voor Karlsson-opvolger: 'De club wil dat ik teken'

AZ betaalt vier miljoen voor Karlsson-opvolger: 'De club wil dat ik teken'

27-08-2023 21:30
124

AZ heeft de opvolger van Jesper Karlsson zo goed als binnen. Ibrahim Sadiq, een 23-jarige vleugelaanvaller van BK Häcken, bevestigt zondagavond zelf dat hij zich maandag meldt in Alkmaar voor een medische keuring.

"Het is voor mij een droom die uitkomt", zegt Sadiq, die zondag nog meespeelde in de verloren stadsderby tegen IFK Göteborg (2-4), tegen Sportbladet. "Er is een club geïnteresseerd en die wil dat ik een contract ga tekenen, dus ik reis morgen af naar Nederland voor een medische keuring."

Wedden

Meer odds

AZ betaalt vier miljoen euro, maar zal de komst van Sadiq waarschijnlijk nog niet wereldkundig maken. De Ghanees (23) keert na zijn keuring namelijk weer terug naar Zweden om met Häcken de return tegen Aberdeen te spelen in de play-offs van de Europa League. Sadiq: "Dat zal mijn laatste wedstrijd zijn voor deze club."

"Er zijn mensen die vinden dat ik vanwege de kans op blessures niet meer in actie moet komen voor Häcken. Maar ik heb nog een klus te klaren. Ik wil deel uitmaken van de Häcken-geschiedenis door de club naar Europa te brengen. Daar geef ik 110 procent voor."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: