Van der Vaart: 'Ik heb op YouTube gekeken, dit wordt de absolute smaakmaker'

Van der Vaart: 'Ik heb op YouTube gekeken, dit wordt de absolute smaakmaker'

28-08-2023 06:50 Laatste update: 09:39
42

Rafael van der Vaart kijkt reikhalzend uit naar de eerste minuten van Luka Ivanusec voor Feyenoord. Na een blik op YouTube-beelden van de Kroaat, is de 109-voudig international overtuigd van zijn kwaliteiten.

"Ik heb op YouTube naar hem gekeken, dit gaat de absolute smaakmaker worden", zegt Van der Vaart bij Studio Voetbal over Ivanusec. Hij zag de kersverse Feyenoord-aankoop in juni ook live aan het werk tijdens het Nations League-duel met Nederland (2-4). "Het is een gevaarlijke speler, heel doelgericht. Op het juiste moment kan hij kappen en het steekballetje geven. In de wedstrijd tegen Nederland gaf hij een fantastische voorzet, waar een goal uit voortkwam. Het is een geweldige aankoop."

Ook Ron Jans geeft hoog op van Ivanusec, die voor iets meer dan acht miljoen euro overkomt van Dinamo Zagreb. "Dit jaar is hij pas echt voor het eerst gaan scoren. Hij heeft op 10 gespeeld, maar is inmiddels eigenlijk echt een linksbuiten. Hij is zo beweeglijk, hij dribbelt naar binnen en heeft een paar geweldige ballen in de verre hoek geschoten. Ook heeft hij diepte in zijn spel. Vorig seizoen hadden ze Idrissi, die heeft altijd een heel hoog rendement, maar Ivanusec heeft wat meer diepte en is wat beweeglijker."

"Dit hebben ze ook nodig: spelers die het elftal direct beter maken", haakt Ibrahim Afellay in. "Breedteaankopen hebben ze genoeg. Je moet nu gewoon spelers hebben die je direct naar een hoger niveau tillen."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: