Eerste trainersontslag in Eredivisie mogelijk in de maak: 'Mensen pikken het niet'

Eerste trainersontslag in Eredivisie mogelijk in de maak: 'Mensen pikken het niet'

28-08-2023 09:14
161

De leiding van FC Utrecht zou al kunnen ingrijpen en trainer Michael Silberbauer op straat zetten. Die conclusie wordt voorzichtig getrokken bij Studio Voetbal. Ron Jans, die ook aan tafel zit, wordt naar voren geschoven en reageert.

Jans geniet na zijn vertrek bij FC Twente van een sabbatical, maar wordt door Ibrahim Afellay gevraagd of hij een aanbieding van FC Utrecht in overweging zou nemen. "Het is een beetje onrustig daar", reageert Jans met gevoel voor understatement. "Het is lastig, ik vind dat clubs geduld moeten hebben met trainers en ze niet zomaar aan de kant moeten zetten."

"Ik zou jou echt wel heel graag bij Utrecht willen zien, samen met Jan Streuer. Ik denk dat jullie daar echt wat teweeg kunnen brengen", zegt Afellay vervolgens tegen Jans. Utrecht is het Eredivisie-seizoen dramatisch begonnen met nul punten én nul goals in de eerste drie wedstrijden. "Er is wel echt iets aan de hand bij Utrecht", aldus Arno Vermeulen.

"Het gaat niet goed onder Silberbauer en ik denk dat de kans heel groot is dat ze hem deze week ontslaan, of na de komende wedstrijd tegen Feyenoord", vervolgt de NOS-commentator. "Het duurt al te lang nu. Mensen pikken het op een gegeven moment niet meer. Het publiek verveelt zich daar ook helemaal dood."

Rafael van der Vaart bekeek Utrecht tegen PEC Zwolle (1-0) en werd daar niet vrolijk van. "Ze hebben goede spelers, maar ze denken allemaal dat ze beter zijn dan ze daadwerkelijk zijn. Dat gaan we wel eventjes doen, zo komen ze het veld op. Ook goede voetballers als Labyad, Seuntjens en Toornstra komen dan in de problemen. Zij moeten ook gewoon de mouwen opstropen."

Bekijk nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast: