Ziyech mag zich met Galatasaray melden in CL-groepsfase, geen succes voor Vilhena

29-08-2023 23:03 Laatste update: 30-08-2023 00:33
82

Galatasaray kan zich gaan opmaken voor de groepsfase van de Champions League. Een 2-1 overwinning tegen Molde was na de 2-3 overwinning van vorige week in Noorwegen voldoende. Ook Young Boys en Braga hebben zich, ten koste van respectievelijk Maccabi Haifa en Panathinaikos, geplaatst voor het miljardenbal.

Galatasaray - Molde
Galatasaray boekte vorige week een benauwde overwinning op Molde. Voormalig AZ-middenvelder Fredrik Midtsjö tekende toen voor de 2-3. Hij verscheen dinsdagavond, in tegenstelling tot Dries Mertens en Angeliño, niet aan de aftrap. De Turkse topclub begon uitstekend aan de wedstrijd. Al na zeven minuten spelen was het raak. Mauro Icardi benutte een strafschop.

De treffer van de Argentijnse spits bleek echter niet het startschot voor een makkelijke avond. De bezoekers uit Noorwegen maakten het halverwege de tweede helft zelfs nog heel spannend door op gelijke hoogte te komen. Eirik Hestad was het eindstation na een fraaie aanval. In de slotfase leek het moedige Molde zelfs even op 1-2 te komen en daarmee een verlenging af te dwingen. De treffer van Veton Berisha werd echter afgekeurd en na de 2-1 van Angeliño was de kwalificatie voor de ploeg van Hakim Ziyech een feit.

Panathinaikos - Braga
Braga won het heenduel met Panathinaikos van vorige week met 2-1. Ook in Griekenland waren de Portugezen te sterk voor de ploeg van Tonny Vilhena. Voormalig PSV-aanvaller Bruma maakte in de slotfase de enige treffer van de avond.

Young Boys - Maccabi Haifa
Waar Young Boys vorige week nog de nodige moeite kende met Maccabi Haifa (0-0), rekenden de Zwitsers dinsdagavond gemakkelijk af met de bezoekers uit Israël. Het werd uiteindelijk 3-0, waarvan de tweede (een eigen goal) wel heel opmerkelijk was.