Vitesse beëindigt huurperiode Frederiksen en stalt aanvaller in Oostenrijk

Vitesse beëindigt huurperiode Frederiksen en stalt aanvaller in Oostenrijk

01-09-2023 09:55 Laatste update: 09:56
14

Nikolai Baden Frederiksen verlaat Vitesse voor een nieuw avontuur bij SC Austria Lustenau. De Oostenrijkse club huurt de aanvaller voor één seizoen en heeft daarbij een optie tot koop.

Dat meldt Vitesse via de officiële kanalen. Door de overstap van Frederiksen komt de huurovereenkomst met het Hongaarse Ferencváros tot een vervroeg einde. In eerste instantie zou de Deen in Arnhem blijven tot 15 januari 2024, maar door een gebrek aan perspectief is besloten om de aanvaller te verhuren aan Austria Lustenau. 

"De overstap naar Ferencváros heeft voor zowel Nikolai als ons niet de juiste toegevoegde waarde opgeleverd", aldus technisch directeur Benjamin Schmedes op de clubsite. "Het is belangrijk dat Nikolai op zijn leeftijd vlieguren maakt en waar mogelijk in een voor hem vertrouwde competitie. Wij zijn blij dat we met SC Austria Lustenau een club hebben weten te vinden die gelooft in de kwaliteiten van Nikolai."

In totaal speelde Frederiksen 58 officiële wedstrijden voor Vitesse. Daarin was hij goed voor dertien doelpunten. Eerder kwam hij uit voor Næsby BK, FC Nordsjælland, Juventus, Fortuna Sittard en WSG Tirol.