Jonk haalt hard uit: 'Er is een groot spel gespeeld tussen Eiting en FC Twente'

Jonk haalt hard uit: 'Er is een groot spel gespeeld tussen Eiting en FC Twente'

3 september - 10:21
277

Wim Jonk is uitgebreid ingegaan op de slepende zaak inzake Carel Eiting, die na twee arbitragezaken alsnog vertrok naar FC Twente. Jonk is zeer teleurgesteld en spreekt van een 'groot spel' tussen de middenvelder en De Tukkers. 

"We zijn twee keer voor de arbitrage gedwongen. Heel teleurstellend, dat je denkt van: was dat nou nodig geweest?", begint Jonk zijn betoog bij Goedemorgen Eredivisie. De voormalig trainer van FC Volendam, tegenwoordig technisch manager, is zeer kritisch op de manier waarop alles zich heeft ontwikkeld. "Je ziet dat er een groot spel is gespeeld tussen Eiting en FC Twente. Dat vind ik gewoon heel slecht."

"De eerste arbitrage heeft heel goed gezien dat er een spel was gespeeld", vervolgt de zichtbaar gefrustreerde Jonk. "Dan komt er een vonnis en uit dat vonnis moet je elkaar weer gaan zoeken en kijken of je er op een billijke manier uit kan komen. Dan moet iedereen wat geven. Volendam deed toen een tegenvoorstel en vroeg 1.250.00. Dat werd meteen van tafel gegooid door Twente en de volgende dag zit je bij de arbitrage. Dat riekt voor mij gewoon naar een spel. Ik kan het niet anders uitleggen. Dat vind ik onvoorstelbaar."

Jonk spreekt zelfs van een 'gevaarlijke situatie'. "Dit geeft gewoon presidentschap voor heel veel spelers. Als je dit soort dingen kan doen. Twente die achter de rug om van Volendam met spelers praat, wat ook al niet mag en wat de KNVB verdiedt. Ik vind dat schadelijk voor het voetbal." Saillant detail: Volendam krijgt zondagmiddag om 14.30 uur bezoek van Twente. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s