'Steijn gooit Ajax-basis om en laat zomeraanwinsten debuteren in Sittard'

'Steijn gooit Ajax-basis om en laat zomeraanwinsten debuteren in Sittard'

3 september - 10:43 Laatste update: 10:47
233

Ajax treedt zondagmiddag tegen Fortuna Sittard aan met een aantal van de onlangs aangetrokken zomeraanwinsten. Dat verwacht het Algemeen Dagblad. Voor onder anderen Josip Sutalo en Georges Mikautadze lonkt een debuut. 

Ajax neemt het zondagmidag vanaf 14.30 uur op tegen Fortuna. De Amsterdammers hopen in Limburg de lastige week af te sluiten met een overwinning. Op donderdag werd er in de eigen Johan Cruijff ArenA nog met 0-1 verloren van Ludogorets. 

Het AD verwacht dat Ajax-trainer Maurice Steijn een drietal aanwinsten direct voor de leeuwen gooit. Zowel Sutalo, Gaston Avila en Mikautadze worden in de Amsterdamse basiself verwacht. Jay Gorter, Jorrel Hato en Devyne Rensch zullen hun plek in de Ajax-defensie behouden. De basisplaats van Mikautadze heeft mogelijk te maken met Steven Bergwijn. De aanvoerder van de Amsterdammers raakte midweeks geblesseerd. Onduidelijk is of hij kan starten. 

Vermoedelijke opstelling Ajax: Gorter; Rensch, Sutalo, Hato, Avila; Tahirovic, Van den Boomen, Taylor; Mikautadze, Brobbey, Forbs