Braziliaanse voetbalbond zet in opspraak geraakte Antony per direct uit selectie

Braziliaanse voetbalbond zet in opspraak geraakte Antony per direct uit selectie

04-09-2023 23:17
134

Antony maakt geen deel meer uit van de Braziliaanse selectie. De aanvaller van Manchester United is recent in opspraak geraakt. De Braziliaanse voetbalbond heeft om die reden besloten de voormalig Ajax-speler voorlopig niet meer te selecteren. 

De 23-jarige Antony wordt door Gabriela Cavallin, zijn ex-vriendin, beschuldigd van het plegen van huiselijk geweld. Antony zelf reageerde daarop middels een statement dat hij verspreidde via social media. 'Mijn relatie met Gabriela was tumultueus, maar ik heb me nooit schuldig gemaakt aan fysieke agressie'. 

Er is inmiddels een officieel onderzoek gestart naar de vermeende vergrijpen van Antony. De bond grijpt op basis daarvan hard in. 'In het licht van de feiten die maandag over Antony naar buiten zijn gekomen, die onderzocht moeten worden, en om het vermeende slachtoffer, de speler, het Braziliaanse nationale team en het CBF (Confederação Brasileira de Futebol, red.) te beschermen, laat de organisatie weten dat de speler is verwijderd uit het Braziliaanse nationale team', zo luidt het bericht

Bondscoach Fernando Diniz heeft Arsenal-spits Gabriel Jesus opgeroepen als vervanger. Antony moet zodoende nog even wachten op zijn zestiende interland voor de Goddelijke Kanaries.