'Lang zat op dood spoor bij Ajax, meesten waren gefrustreerd. Maar Reijnders niet'

'Lang zat op dood spoor bij Ajax, meesten waren gefrustreerd. Maar Reijnders niet'

07-09-2023 12:19 Laatste update: 12:31
29

Tijjani Reijnders maakte indruk op Bert Konterman, die de middenvelder onder zijn hoede had bij Oranje Onder 20 in het najaar van 2018. Reijnders was op dat moment bezig aan zijn tweede seizoen bij Jong AZ.

Reijnders kwam in actie tegen Italië (3-2 winst), Mexico (3-2 winst) en tegen Tsjechië (0-2 winst). "Het was een geweldig jaar", begon Konterman in gesprek met de NOS. "Door die laatste overwinning wonnen we de competitie en hielden we landen als Portugal, Italië, Duitsland en Engeland onder ons. Dat hebben we daar wel even gevierd tot in de kleine uurtjes, alsof we Europees kampioen waren geworden."

"Ik kreeg in dat team allemaal spelers die vonden dat ze bij hun club al in de basis hoorden te spelen", vervolgt Konterman. "Noa Lang bijvoorbeeld zat op een dood spoor bij Ajax. De meesten waren zwaar gefrustreerd. De eerste dag bij elkaar moest ik dan een praatsessie houden en daarna lekker trainen. In dit team konden ze zich bewijzen." Reijnders behoorde volgens Konterman niet tot de gefrustreerde spelers. "Die was altijd vrolijk en zeurde nooit. Voor een trainer heel prettig. Hij wist ook wel waar hij stond. Dat hij er nog niet was, dat zijn tijd zou komen."

Volgens Konterman paste Reijnders zich snel aan. "Hij was bescheiden, keek eerst de kat uit de boom. Zijn vader is een bluffertje. Tijjani en zijn broer Eliano zijn lieve jongens die altijd lachen. Maar als het balletje rolt, geven ze honderd procent. Op het veld kon hij makkelijk mee. Dit was voor hem geen grote stap."