Van der Vaart ziet 'speler die moeiteloos bij Ajax meekan': 'Nog steeds te halen''

Van der Vaart ziet 'speler die moeiteloos bij Ajax meekan': 'Nog steeds te halen''

19 september - 10:43
100

Rafael van der Vaart ziet in Alen Halilovic een geschikte aanwinst voor Ajax. Het voormalige wonderkind uit Kroatië zette afgelopen weekend een puike wedstrijd neer namens Fortuna Sittard en de analist was maar wat onder de indruk. Hij heeft zelfs al een opstelling voor Ajax in gedachten, waarin je Halilovic kan inpassen.

"Echt een rasvoetballer", vertelt Van der Vaart over de kwaliteiten van Halilovic bij Rondo van Ziggo Sport. "En hij is nog steeds op te halen. Halilovic achter Brobbey en dan links Bergwijn en rechts Berghuis." De 27-jarige Halilovic kende al een hoop clubs, nadat hij als toptalent van Dinamo Zagreb naar FC Barcelona werd gehaald. Via een enorme omweg kwam hij zo deze zomer bij Fortuna terecht.

Bij die waslijst aan clubs zat ook SC Heerenveen. Halilovic schitterde van 2019 tot 2020 één seizoen in het shirt van de Friezen, maar kwam daar niet uit de verf. Van der Vaart weet wel hoe dat komt. "Johnny Jansen was daar toen de trainer. Hij speelde met een vast team en ze wonnen alles. Hij belandde op de bank en bleef daar. Het is er nooit uitgekomen. Toen kwam corona en was het klaar. Maar deze jongen heeft zó veel kwaliteit en techniek."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s