Newcastle overleeft kansenregen AC Milan, Simons boekt succes met RB Leizpig

19-09-2023 20:42 Laatste update: 20:44
4

AC Milan en Newcastle United hebben het Champions League-seizoen 2023/24 dinsdagavond afgetrapt met een doelpuntloze remise. Kansen waren er voor de Italianen genoeg, maar doelman Nick Pope hield Newcastle meermaals op de been. Meer succes was er voor Xavi Simons, die met RB Leipzig ondanks enige moeite wist te winnen van Young Boys

AC Milan - Newcastle United
Bij Milan was er geen basisplaats voor Tijjani Reijnders, die een sterke indruk maakt sinds zijn komst van AZ. De Nederlander zag vanaf de bank hoe zijn teamgenoten flitsend aan de wedstrijd begonnen. Milan zette Newcastle behoorlijk onder druk. Dat resulteerde in kansen voor Olivier Giroud en Rade Krunic. Ook Rafael Leão wist na een geweldige slalom niet te scoren, waarna ook Samuel Chukwueze tot ongeloof van het thuispubliek niet wist af te drukken.

In de tweede helft kwam Reijnders binnen de lijnen. De Oranje-international probeerde de ban nog te breken met een schot in de verre hoek, maar Newcastle kon wederom opgelucht ademhalen. Newcastle, waar voormalig Milan-middenvelder Sandro Tonali op een warm weerzien kon rekenen, wist vrijwel niets klaar te spelen. Ondanks het overwicht voor de Italianen hield de ploeg van manager Eddie Howe wel stand: 0-0. Paris Saint-Germain en Borussia Dortmund, de andere ploegen uit Groep F, staan dinsdagavond vanaf 21.00 uur tegenover elkaar.

Young Boys - RB Leipzig
Simons stond zoals verwacht in de basis bij Leipzig. De Nederlander is met drie doelpunten en vier assists behoorlijk op stoom in de Bundesliga. Al na drie minuten kon hij juichen in Zwitserland. Mohammed Simakan zorgde voor de openingstreffer. Young Boys maakte de achterstand nog voor rust ongedaan. En hoe. Meschak Elia schoot op de rand van het strafschopgebied zeer fraai binnen.

De wedstrijd leek lang af te stevenen op een gelijkspel. Vlak na rust claimde Simons nog een strafschop, maar de Oranje-international zag zijn verzoek niet ingewilligd worden. Een kleine twintig minuten voor het einde konden de Duitsers alsnog juichen. Middenvelder Xaver Schlager tekende met een zeer droge knal op 1-2, waarna Benjamin Sesko in de slotfase de eindstand op 1-3 bepaalde. Simons en co. zijn zodoende uitstekend begonnen zijn aan Groep G, die verder bestaat uit Manchester City en Rode Ster Belgrado.