Lazio-keeper grapt na historische goal in poule Feyenoord: 'Heb spits bestudeerd'

Lazio-keeper grapt na historische goal in poule Feyenoord: 'Heb spits bestudeerd'

20-09-2023 10:12
18

Ivan Provedel kopte zich gisteren in de slotfase van het duel met Atlético Madrid in de geschiedenisboeken van de Champions League. De doelman van SS Lazio was dé grote held voor alle Romeinen toen hij in de allerlaatste minuut van de blessuretijd de 1-1 binnenkopte. Provedel zelf reageert vrij laconiek onder zijn wereldprestatie.

"We konden niet echt communiceren met de bank of ik naar voren moest of niet", vertelt Provedel tegen Sky Sports over het iconische moment in de slotfase. "Ik hoorde wel dat het de allerlaatste minuut was, dus ik ging voor mijn kans." Die kans pakte geweldig uit, want Provedel kopte op bijzonder knappe wijze raak na een voorzet van Luis Alberto. "Toen ik die voorzet zag, was de enige mogelijkheid de tweede paal. Dat pakte goed uit."

Wedden

Meer odds

Provedel reageerde na zijn goal met een stoïcijnse manier van juichen en ging niet eens enorm uit zijn dak. "Ik denk dat ik nog steeds niet helemaal besef wat er is gebeurd. Voetbal gaat zo snel. We hebben ook niet gewonnen vandaag, het was slechts een puntje. Ik wist dat Alberto meestal voorzetten bij de tweede paal geeft. Ik heb Ciro Immobile (de spits van Lazio) regelmatig bestudeerd", grapt Provedel.