Ajax-uitblinker krijgt van UEFA eervolle nominatie voor Speler van de Week

Ajax-uitblinker krijgt van UEFA eervolle nominatie voor Speler van de Week

22-09-2023 12:02 Laatste update: 12:08
50

De UEFA heeft Carlos Forbs opgenomen in de lijst met nominaties voor Speler van de Week in de Europa League. De Ajax-vleugelaanvaller was tegen Olympique Marseille goed voor een doelpunt en een assist en werd daarna door zowel trainer Maurice Steijn als in de Franse media geloofd om zijn optreden. 

Naast Forbs zijn ook Ladislav Krejci (Sparta Praag), Amine Adli (Bayer Leverkusen) en Adrien Truffert (Stade Rennes) genomineerd door de UEFA. Adli tekende net als Forbs voor een doelpunt en een assist tegen BK Häcken, linkervleugelverdediger Truffert scoorde en was vooral verdedigend erg belangrijk tegen Maccabi Haifa, terwijl Krejci Sparta Praag de winst bezorgde tegen Aris Limassol met twee treffers. 

Het optreden van Forbs maakte buiten de Europese voetbalbond ook indruk op Steijn. "Hij is nog steeds heel jong, maar heeft wel al een aantal wapens. Hij maakt een goeie goal, maar hij mag best wat brutaler zijn. Op momenten dat hij kon afdrukken in de zeztien, legde hij toch nog af", aldus de trainer na afloop. 

Er kan gestemd worden op de site van de UEFA op een van de vier genomineerden. De treffer van Forbs, door het medium Onze Mondial beschreven als 'een nachtmerrie voor de Marseille-verdediging', was zijn eerste in dienst van Ajax.