Captain Aké vliegt met City uit de beker, Gakpo en Gravenberch redden Liverpool

27-09-2023 22:55
21

Manchester City heeft zich in de Carabao Cup laten verrassen door Newcastle United. Met Nathan Aké als aanvoerder verloor de titelverdediger van de Premier League met 1-0 en ligt de ploeg uit het bekertoernooi. Chelsea wist wel weer eens te winnen en schakelde Brighton uit, terwijl Liverpool won van Leicester.

Liverpool - Leicester City: 3-1
In eigen huis werd het voor Liverpool gelijk spannend in de derde ronde van de Carabao Cup. Kasey McAteer maakte een vlijmscherpe counter af, waardoor de thuisploeg na twee minuten spelen met 0-1 achterkwam. Daarna was het Ryan Gravenberch die goed voorbereidend werk deed en Cody Gakpo die de gelijkmaker binnen schoot. Het slotakkoord was voor Dominik Szobszlai met een prachtige treffer en Diogo Jota in de slotfase. Het werd uiteindelijk 3-1 voor Liverpool.

Chelsea - Brighton: 1-0
Met Jan Paul van Hecke en Bart Verbruggen in de basis ging Brighton op zoek naar resultaat tegen het getergde Chelsea. De ploeg van Mauricio Pochettino wist nog geen enkele keer te scoren in de maand september, maar dat lukte in de laatste wedstrijd van de maand wel. Nicolas Jackson maakte de bevrijdende treffer en hij schoot Chelsea naar de eerste overwinning sinds 30 augustus. Brighton is in de derde ronde van het bekertoernooi al klaar.

Newcastle United - Manchester City: 1-0
Pep Guardiola stuurde Nathan Aké als captain het veld in bij Manchester City. De bezoekers hadden lange tijd de wedstrijd in handen, totdat Alexander Isak in de tweede helft ineens de 1-0 maakte. City bleef zoeken naar een gelijkmaker, maar die kwam er niet. Manchester City lijdt een zeldzaam verlies en dat zorgt er ook direct voor dat de ploeg uit de Carabao Cup ligt. Newcastle United bekert verder.