Goudhaantje Hansson schiet Heracles langs PEC en naar gedeelde zesde plek

01-10-2023 16:25
16

Heracles Almelo heeft zondagmiddag uitstekende zaken gedaan door in eigen huis met 2-1 te winnen van PEC Zwolle. Door de zege op de concurrent klimmen de Heraclieden naar de zesde plaats op de ranglijst. Emil Hansson was de man van de wedstrijd met twee treffers.

Heracles verraste afgelopen donderdag door op bezoek bij AZ met 1-1 gelijk te spelen. Trainer John Lammers hoopte die goede uitslag een passend vervolg te geven tegen PEC, maar daar leek het even niet op uit te gaan draaien. Op slag van rust leek spits Lennart Thy de bezoekers uit Zwolle op voorsprong te brengen, maar de VAR stak vanwege buitenspel een stokje voor zijn doelpunt. Veel andere hoogtepunten waren er niet in het vrij teleurstellende eerste bedrijf.

De tweede helft was een stuk vermakelijker. In de 53e minuut had Thy alsnog zijn goal te pakken. Hij werkte een voorzet vanaf links binnen. Heracles leek wakker geschud door de achterstand en ging vervolgens naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam er ook. PEC-verdediger Anselmo García Mac Nulty vloerde Bryan Limbombe, waarna de scheidsrechter naar de stip wees. Emil Hansson maakte vervolgens geen fout vanaf elf meter: 1-1.

Gesteund door het publiek zette Heracles vervolgens de jacht in naar een voorsprong. Ook daarin slaagde Lammers en co, via opnieuw Hansson. De Zweed kon zonder echt te worden aangepakt vrij opstomen en schoot beheerst raak in de verre hoek. Zijn treffer bleek het laatste wapenfeit van de middag, waardoor Heracles nu elf punten heeft verzameld uit de eerste zes wedstrijden. PEC staat elde met zeven punten.