KNVB wil snel uitsluitsel geven over restant RKC - Ajax: 'We zijn in overleg'

KNVB wil snel uitsluitsel geven over restant RKC - Ajax: 'We zijn in overleg'

01-10-2023 16:48
321

De KNVB hoopt ergens de komende dagen uitsluitsel te kunnen geven over hoe het restant van RKC Waalwijk - Ajax wordt afgewerkt. Het duel werd zaterdagavond gestaakt nadat er grote paniek ontstond toen doelman Etienne Vaessen ernstig geblesseerd raakte en roerloos op het veld lag. 

Inmiddels is duidelijk dat Vaessen 'een goede nacht heeft doorgemaakt' en dat hij zich nu zal gaan focussen op zijn herstel. Inmiddels is de KNVB bezig met een oplossing voor het restant van de wedstrijd. In de 84e minuut klonk het laatste fluitsignaal. "We zijn in overleg met de clubs", aldus de voetbalbond. "Het is niet de verwachting dat daar vandaag (zondag, red.) duidelijkheid over zal komen. We gaan eerder uit van maandag of in de loop van komende week", zo laat een woordvoerder van de KNVB weten aan diverse media, waaronder De Telegraaf

Ook is het uiterst onwaarschijnlijk dat RKC de 2-3 tussenstand als eindstand zal accepteren. Om die reden zal het restant moeten worden uitgespeeld. Vorig weekend werd ook al een wedstrijd van Ajax gestaakt. Toen ging het om De Klassieker, die uiteindelijk afgelopen woensdag in een lege Johan Cruijff ArenA werd beslecht in het voordeel van Feyenoord.