RKC deelt hoopvolle update Vaessen: 'Hij heeft een goede nacht doorgemaakt'

RKC deelt hoopvolle update Vaessen: 'Hij heeft een goede nacht doorgemaakt'

1 oktober - 12:33 Laatste update: 13:38
93

RKC Waalwijk heeft zondagmiddag in een medische update laten weten dat Etienne Vaessen een 'goede nacht' achter de rug heeft. De doelman van de Waalwijkers kwam zaterdagavond in de wedstrijd tegen Ajax hard in botsing met Briab Brobbey en bleef vervolgens roerloos op het veld liggen. 

Hulpverleners stormden het veld in Waalwijk op en gingen daarna over tot reanimatie, zoals het protocol voorschrijft. De wedstrijd werd vervolgens stilgelegd, waarna Vaessen naar het ziekenhuis ging. Daar werden scans gemaakt. Later op de avond liet RKC weten dat hij bij kennis was. 

De club heeft nu laten weten dat Vaessen 'een goede nacht heeft doorgemaakt en zijn lijn van herstel heeft doorgezet.' In hoopvolle update deelt RKC ook hoe de komende periode ervoor hem uit zal zien. 'Voor Etienne is het voor nu belangrijk de komende uren en dagen in alle rust te kunnen herstellen. Wij willen dan ook vragen om hem en zijn gezin hiervoor de tijd en rust te gunnen. Namens iedereen binnen RKC Waalwijk wensen wij Etienne, en alle mensen om hem heen, heel veel sterkte toe. We hopen hem snel weer te zien op de club.'