Eenhoorn koestert geen wrok tegenover Slot: 'Heb niks tegen clubs of mensen'

Eenhoorn koestert geen wrok tegenover Slot: 'Heb niks tegen clubs of mensen'

02-10-2023 09:10
74

In het ESPN-programma Goedemorgen Eredivisie blikt AZ-directeur Robert Eenhoorn terug op zijn ervaringen met Arne Slot. In 2017 werd Slot aangesteld als assistent van John van den Brom, die hij medio 2019 zou opvolgen als hoofdtrainer. In 2021 beschikte Slot bij AZ over een aflopend contract en ging hij in gesprek met Feyenoord, wat bij de Alkmaarders voor scheve gezichten zorgde. Eenhoorn heeft er echter geen negatieve emoties bij.

"Het zit mij niet dwars, het is jaren geleden. Ik heb helemaal niks tegen clubs of tegen mensen", aldus Eenhoorn. "De kwaliteiten van Arne staan buiten kijf. Wij waren de eerste die dat hebben gezien. Er is wat gebeurd, maar iedereen moet weer verder." Of Eenhoorn in de toekomst nog met Slot zou kunnen werken weet hij niet, maar hij sluit het niet uit. "Het is een hele getalenteerde trainer die een hele lange en mooie carrière zal hebben. Verder is er geen reden om nu wel of niet een schone lei te hebben."

Ook over de huidige trainer van AZ, Pascal Jansen, is Eenhoorn erg te spreken. Jansen nam de taken van Slot over en weet het beleid van de club goed te vertalen naar het eerste elftal, zo stelt Eenhoorn. "Wat zo prettig is aan Pascal, is dat het een trainer is die zich conformeert aan het beleid van de club. Waardoor je een driehoek hebt in de organisatie tussen de algemeen directeur, de technisch directeur en de trainer."