Driessen verwacht in kielzog van Van Gaal ook andere Ajax-terugkeer

Driessen verwacht in kielzog van Van Gaal ook andere Ajax-terugkeer

04-10-2023 13:50 Laatste update: 20:48
228

De kans is groot dat Danny Blind ook terug zal keren bij Ajax. Dat denkt althans Valentijn Driessen, chef sport van De Telegraaf. De oud-speler van de Amsterdammers zou zomaar het nieuwe hoofd jeugdopleiding kunnen worden bij de club.

Driessen ziet dus na Van Gaal nog een medewerker terugkeren met Ajax-DNA. Blind vertrok nog geen jaar geleden uit de raad van commissarissen bij de Amsterdammers, maar kan nu dus terugkomen. "Ik acht de kans groot dat Danny Blind terugkeert in de jeugdopleiding, als hoofd van die academy. Dat is een rol die open ligt, die hij ambieert en al eens heeft bekleed", vertelt Driessen.

Ook de keuze voor Van Gaal kan op sympathie rekenen van Driessen. "Ik denk dat ze een hele verstandige beslissing nemen. Van Wijk en Van Praag zullen over het bestuurlijke gaan en Louis over het technische, daar is het een zooitje nu bij Ajax zullen we maar zeggen. Van Gaal zal zich overal mee gaan bemoeien, zelfs met de kleur van het toiletpapier. Dat is ook wel nodig nu."

Blind zou in de functie als hoofd jeugdopleiding de opvolger worden van Saïd Ouaali. Hij liet begin zomer weten dat hij zijn contract bij Ajax niet wilde verlengen. Op dit moment is Edmond Claus tijdelijk het hoofd van de jeugdopleiding. Blind was eerder al actief in die functie.