Huntelaar als leermeester bij Ajax: 'Af en toe zei hij: nu moet je je bek houden'

Huntelaar als leermeester bij Ajax: 'Af en toe zei hij: nu moet je je bek houden'

06-10-2023 09:48
26

Carel Eiting bewaart mooie herinneringen aan zijn tijd bij Ajax. De toen jonge middenvelder vertelt over momenten op trainingen waarop hij werd teruggefloten door Klaas-Jan Huntelaar.

Eiting maakte in 2017, toen hij negentien was, de overstap van de jeugd naar de hoofdmacht van Ajax. Daar wilde hij door zijn bevlogenheid al snel de leiding nemen. "Ik ben daarin ook wel eens teruggefloten, hoor. Toen ik jong was en bij het eerste van Ajax kwam had je natuurlijk allerlei spelvormen op trainen. En bij mij werkt het zo dat ik altijd alles doe om te winnen, ook in een trainingsvorm", vertelt hij in De Cor Potcast.

"Terwijl oudere spelers soms helemaal geen zin hebben om dat zo goed uit te voeren. Als ik dan met een hele tactiek kom en mensen ga vertellen waar ze moeten gaan staan, dan zei Klaas-Jan Huntelaar bijvoorbeeld: nou is het even mooi geweest." Eiting licht toe hoe Huntelaar dat duidelijk maakte. "Het hing ervan af hoe hij erin zat. Als ik te lang aan het dribbelen was, gaf hij me ook wel eens een doodschop."

"En in een situatie waar we het net over hadden zei hij af en toe: nu moet je eens een keer je bek houden. Maar uiteindelijk heb ik een ontzettend leuke band met hem en ik denk dat dat natuurlijk by far het belangrijkst is."