Koeman onthult nóg een afvaller voor Oranje: 'Nog nooit zo extreem meegemaakt'

Koeman onthult nóg een afvaller voor Oranje: 'Nog nooit zo extreem meegemaakt'

09-10-2023 17:07 Laatste update: 17:11
102

Ook Teun Koopmeiners is afgehaakt voor de komende interlandperiode bij Oranje. Dat vertelt Koeman op zijn laatste persconferentie. Hij is na Noa Lang, Frenkie de Jong, Matthijs de Ligt, Cody Gakpo, Steven Berghuis, Mark Flekken, Sven Botman en Memphis Depay de negende afvaller voor deze periode. Er komt geen vervanger voor Koopmeiners.

"Je bent afhankelijk en dat weet je", vertelt Koeman over de blessuregolf bij het Nederlands elftal. "Dit soort periodes met blessures, daar heeft iedereen een beetje mee te maken. Ik heb het nog nooit zo extreem meegemaakt. Je bent alleen maar bezig met kijken en dat je weet dat er mensen met pijntjes spelen. Ook Koopmeiners is afgevallen. Die gaat ook niet kunnen spelen."

Wedden

Meer odds

Ook ziet Koeman dat er een belangrijke periode aankomt en dat het dus jammer is dat er veel mensen afwezig zijn. Maar hij zoekt geen excuses. "Het resultaat tegen Griekenland is cruciaal voor de rest van de groep. We spelen vrijdag en daar hebben we dus nog even voor. Door de afmeldingen zakt de moed mij niet in de schoenen. Je snapt wel dat je niet over het beste elftal kunt beschikken nu, maar dat zegt niks in het voetbal."

Koeman noemde Ian Maatsen gisteren al op als vervanger, maar voor Koopmeiners neemt hij geen extra speler mee. "Gisterenavond was de verwachting dat Berghuis zou afvallen. We hadden er al 24 op de lijst, maar dan kijk je naar posities. En waar die dubbel bezet zijn. Ook waar je goed elf tegen elf mee kan trainen. Na de zomer was de insteek om met een vaste groep te gaan werken, maar dat is helaas nog niet gelukt."