The Guardian neemt PSV en Ajax-groeibriljanten op in lijst met grootste talenten

The Guardian neemt PSV en Ajax-groeibriljanten op in lijst met grootste talenten

11-10-2023 17:05
94

The Guardian heeft een tweetal Nederlanders opgenomen in de prestigieuze lijst met de zestig grootste internationale voetbaltalenten. Er is plek voor Ajax-verdediger Jorrel Hato en PSV-middenvelder Tygo Land, die beiden nog altijd maar zeventien jaar oud zijn. 

Op de lijst staan alleen maar spelers die geboren zijn ná 2006, onder wie dus Hato en Land. Over eerstgenoemde, dit seizoen een van de weinige lichtpuntjes bij het dolende Ajax, is The Guardian erg positief. 'Ajax maakt momenteel een moeilijke tijd door, maar er is een jonge speler uit Rotterdam die wat vreugde verspreidt. Hij is al een vaste waarde in het eerste elftal, is fysiek sterk, snel en beschikt over uitstekende opbouwkwaliteiten. Hato is niet iemand die klaagt, Daley Blind vond het al een fantastische jongen."

Over Land is de gerenommeerde Engelse krant nog lovender. 'Eindelijk is er weer een toptalent uit het noorden van het land (Peize, Drenthe, red.). Land treedt in de voetsporen van Arjen Robben. Een unieke speler, de schakel tussen de verdediging en de aanval. Hij heeft zijn debuut al gemaakt en je kan hem vergelijken met Frenkie de Jong en Andrea Pirlo. Bij PSV wordt hij een voetbalprofessor genoemd.'

The Guardian nam in het verleden al eens de namen op van Xavi Simons (RB Leipzig), Ryan Gravenberch (Liverpool), Myron Boadu (AS Monaco), Matthijs de Ligt (Bayern München) en Lutsharel Geertruida (Feyenoord). Afgelopen jaar stonden Julian Rijkhoff (Borussia Dortmund) en Gabriël Misehouy (Ajax) op de lijst.