Zahavi (ex-PSV) gaat door verdrietige tijd: 'We voelen alles, niemand zegt iets'

Zahavi (ex-PSV) gaat door verdrietige tijd: 'We voelen alles, niemand zegt iets'

14-10-2023 16:12 Laatste update: 16:33
198

Eran Zahavi, voormalig spits van PSV, gaat door een moeilijke tijd. De Israëliër, die tegenwoordig bij Maccabi Tel Aviv actief is, vertelt aan ESPN over de oorlog in zijn vaderland.

Sinds 7 oktober zijn Israël en de Palestijnse beweging Hamas in oorlog. "We zijn heel erg verdrietig en kunnen niet begrijpen hoe zoiets heeft kunnen gebeuren in onze wereld", zegt Zahavi, die zelf veilig is. "Met mij gaat het goed, met mijn familie ook. We zijn gezond en zijn ver verwijderd van datgene wat er is gebeurd in het zuiden. Maar we voelen alles. We zijn heel erg verdrietig."

"Het gaat niet meer om moslims of joden. Het gaat niet om religie", stelt Zahavi. De competitie in Israël ligt stil en ook de nationale ploeg speelt niet. "We trainen individueel in de ochtend. Als we kleine trainingsoefeningen kunnen doen, doen we dat. We doen aan liefdadigheid. We helpen veel mensen, we bezoeken families, we gaan naar begrafenissen. Het is heel erg moeilijk. Als je de families ziet, volgt er een kleine glimlach en zeggen ze: Dank voor de komst, hij was een fan van jouw club."

Dat de UEFA in deze interlandperiode geen algehele minuut stilte afkondigt, zorgt voor frustratie bij Zahavi. "Iedere keer als er iets gebeurt in de wereld, zoals in Turkije, Marokko en Libië, tonen we respect. Dan is er een minuut stilte. Dan zijn we respectvol en solidair. Nu zegt niemand iets."