'Guardiola wilde Bellingham in urenlang gesprek overtuigen voor City te kiezen'

'Guardiola wilde Bellingham in urenlang gesprek overtuigen voor City te kiezen'

14-10-2023 16:50 Laatste update: 16:55
16

Pep Guardiola heeft afgelopen seizoen zijn uiterste best gedaan om Jude Bellingham te overtuigen voor Manchester City te kiezen. Daarnaast zou de Engelse club meer salaris hebben geboden aan de middenvelder dan Real Madrid

Volgens de Spaanse radiozender Cadena Ser zou Manchester City op het laatste moment nog een heus charmeoffensief in de strijd gegooid hebben, waarbij trainer Pep Guardiola ruim drie uur met Bellingham gesproken zou hebben. De coach probeerde de middenvelder te overtuigen om voor City te kiezen en besprak allerlei argumenten waarom dat een betere keuze zou zijn. Zo zou Guardiola onder andere gezegd hebben dat de Premier League een grotere competitie is en dat City de wind in de rug heeft. Daarmee doelde hij onder meer op het kampioenschap in de Engelse competitie en het winnen van de Champions League. 

Bovendien zou het aanbod van City financieel beter zijn geweest dan het aanbod dat Real Madrid naar Bellingham had verstuurd. Toch bleef Bellingham vastbesloten om Dortmund te verruilen voor Real Madrid. Naar verluidt respecteerde Guardiola die beslissing en wenste hij de 20-jarige Engelsman veel succes in Spanje.