Grote verslagenheid bij Zweedse spelers en staf: In wat voor wereld leven wij?

Grote verslagenheid bij Zweedse spelers en staf: "In wat voor wereld leven wij?"

17-10-2023 07:12 Laatste update: 09:23
53

Spelers en stafleden van Zweden hebben na de staking van het duel met België vol verslagenheid gereageerd op de vreselijke schietpartij in Brussel van maandagavond. Daarbij kwamen twee Zweedse voetbalsupporters om het leven, een incident dat erg veel los heeft gemaakt. 

Frederik Reinfeldt, de bondsvoorzitter van Zweden, reageerde tegenover de Zweedse krant Aftonbladet op het schietincident. "We hebben gehoord dat er Zweden vermoord zijn. We weten niet echt wat er gebeurd is, we weten niet of de daders gepakt zijn. De spelers zijn pas bij de rust geïnformeerd, het moest even doordringen. Stoppen was de beste oplossing."

De aanvoerder van Zweden, Victor Lindelöf, nam uiteindelijk de beslissing om het na 45 minuten spelen voor gezien te houden. "Ik heb als aanvoerder het initiatief genomen om te stoppen. Ik heb eerst gesproken met mijn ploeggenoten, toen met de Belgen, waarna we afspraken om te stoppen. Het belangrijkste is dat de Zweden nu in veiligheid zijn. Het is wel beangstigend dat je in gevaar bent omdat je de Zweedse kleuren draagt", aldus de verdediger op de persconferentie na afloop. 

Bondscoach Janne Andersson, die eveneens aanschoof tijdens het persmoment, is zeer aangedaan door de vreselijke moorden op zijn landgenoten. "Tijdens de rust heb ik die informatie gekregen. In wat voor wereld leven wij? We hebben besloten om te stoppen. Het is niet belangrijk of de wedstrijd nog uitgespeeld wordt. We zijn allemaal heel verdrietig, we hebben de tranen in de ogen. Ik wil mijn medeleven betuigen aan de naasten van de slachtoffers."

Na de staking moest het publiek in Brussel ongeveer twee uur in het stadion blijven. Dat kwam omdat er op dat moment nog veel onbekend was over de situatie. Daarna vond de evacuatie pas plaats.