Verweij over Oranje-uitblinker: 'Ajax meldde zich, transfer niet dichtbij'

Verweij over Oranje-uitblinker: 'Ajax meldde zich, transfer niet dichtbij'

17-10-2023 19:45
26

Tijjani Reijnders werd in het voorjaar in verband gebracht met Ajax, maar hij maakte uiteindelijk een toptransfer van AZ naar AC Milan. Na zijn ijzersterke debuut in Oranje gaat De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij in op de vraag waarom de Amsterdammers hem niet hebben aangetrokken.

"Ik denk niet dat er een moment is geweest dat Ajax Reijnders makkelijk binnen had kunnen halen", vertelt Verweij in Kick-Off, de voetbalpodcast van De Telegraaf. "Ajax had zich wel bij hem en zijn management - dat is zijn vader Martin Reijnders - gemeld, maar AZ verkoopt liever niet aan Ajax", aldus de clubwatcher. "Dat was destijds al bijna niet meer te doen, dan had Ajax echt heel veel geld moeten uitgeven."

Reijnders maakte voor negentien miljoen euro de overstap van AZ naar AC Milan. Ajax schakelde door, maar de transferkeuzes lijken tot dusver weinig gelukkig. "Als je ziet wat er daarna allemaal aan C-garnituur is uitgegeven, dan had je het misschien wel kunnen en misschien wel moeten doen. Maar ik denk dat hij aardig is terechtgekomen bij AC Milan", gaat Verweij verder over Reijnders.

De 25-jarige middenvelder behoorde zowel tegen Frankrijk als Griekenland tot de uitblinkers aan Oranje-zijde. Ook bij de Italiaanse topclub maakt hij in de eerste maanden van het seizoen veel indruk. Reijnders vertelde zelf al dat ook FC Barcelona interesse toonde afgelopen zomer.

Hoop bij Ajax, PSV moet transfermarkt op & Feyenoord pakt door! Bekijk #DoneDeal nu!