Maguire verdedigt ploeggenoot: 'Echte Engeland-fans fluiten geen spelers uit'

Maguire verdedigt ploeggenoot: 'Echte Engeland-fans fluiten geen spelers uit'

18-10-2023 10:49
36

Harry Maguire springt op de bres voor Jordan Henderson, ploeggenoot bij de nationale ploeg van Engeland. Henderson werd dinsdagavond uitgefloten door zijn eigen aanhang, toen hij het veld betrad in het duel met Italië (3-1).

Henderson, voormalig aanvoerder van Liverpool, wordt in Engeland bekritiseerd wegens zijn transfer naar het Saudische Al Ettifaq. Afgelopen vrijdag tegen Oostenrijk en dinsdag op Wembley kon hij rekenen op een fluitconcert. "Echte Engeland-fans fluiten geen spelers uit", stelt Maguire na afloop op het persmoment. 

Wedden

Meer odds

"Scheld geen spelers uit die hun leven wijden aan voetbal en er alles aan doen om dit land mooie herinneringen en speciale momenten te bezorgen voor hen en hun families", luidt de oproep van Maguire, die bij zowel Manchester United als The Three Lions geregeld het mikpunt van kritiek is. 

Henderson was in zijn periode bij Liverpool voorvechter van de LGBTQ+-gemeenschap. Mede daarom kreeg hij veel kritiek toen hij bekendmaakte naar Saudi-Arabië te trekken. In dat land is het illegaal om een partner te hebben van hetzelfde geslacht.

Mis geen enkel nieuwtje uit de voetbalwereld en volg VoetbalPrimeur via WhatsApp Kanalen!