Dortmund doet wat het moet doen en gaat aan leiding in Bundesliga

Dortmund doet wat het moet doen en gaat aan leiding in Bundesliga

20-10-2023 22:32
4

Borussia Dortmund heeft goede zaken gedaan in de Bundesliga. Met de 1-0 zege op Werder Bremen nemen de Schwarz-Gelben de eerste plaats over van Bayer Leverkusen. Wel heeft de ploeg van Xabi Alonso, net als VFB Stuttgart, de kans om deze speelronde weer over Dortmund heen te gaan. Bayern München kan bovendien op gelijke hoogte komen.

Die Borussen begonnen aanvallend en wist al na vijf minuten gevaarlijk te worden via Donyell Malen. Michael Zetterer, doelman van de club uit Bremen, voorkwam echter dat de speler van Oranje kon scoren, en ook pogingen van Marco Reus en Nico Schlotterbeck troffen geen doel. De kleedkamers werden zodoende opgezocht met een 0-0 stand.

Wedden

Meer odds

Na ruim een uur wist Dortmund op voorsprong te komen. Emre Can bracht Julian Brandt met een intelligente pas in stelling, waarna laatstgenoemde scoorde. Werder deed wat het kon om op gelijke hoogte te komen en wist het de ploeg van Edin Terzic bij vlagen moeilijk te maken, maar veel concreet doelgevaar leverde het niet op. Met de overwinning gaat Dortmund aan de leiding in de Bundesliga, en is het dit seizoen na acht wedstrijden nog altijd ongeslagen.