Groningen-exit verklaard: 'Aangifte gedaan van bedreiging, last van intimidatie'

Groningen-exit verklaard: 'Aangifte gedaan van bedreiging, last van intimidatie'

03-11-2023 19:31
32

Wouter Gudde erkent dat privéredenen meespelen in het besluit om te vertrekken bij FC Groningen. De algemeen directeur maakte eerder deze vrijdag bekend zijn taken aan het einde van het seizoen neer te leggen.

Gudde benadrukt dat de sportieve malaise aan de basis ligt van zijn exit. Groningen kende een dramatisch jaar, waarin de club degradeerde naar de Keuken Kampioen Divisie. Op het tweede niveau bezet De Trots van het Noorden de dertiende plaats. "Natuurlijk hadden we gehoopt op meer punten, maar de realiteit is wat het is. De resultaten hebben invloed op dat proces en er moet rust rond de club zijn. Dat doen we door mijn vertrek aan te kondigen", zegt Gudde op de clubkanalen.

Wedden

Meer odds

"Er spelen ook privé een aantal zaken mee", stelt hij. "Dat heeft impact op mijn eigen gesteldheid en dat van mijn gezin. Ik heb meerdere keren aangifte moeten doen van bedreiging en heb last gehad van intimiderend gedrag. Dat ik met politie en OM moest schakelen rondom mijn eigen veiligheid. Dat is niet de hoofdreden, maar je neemt het wel mee. De onrust van de afgelopen weken en dagen leidde ertoe dat ik deze beslissing heb genomen. Als mijn opvolger eerder zou willen beginnen, ben ik bereid eerder een stapje terug te doen, maar men mag er vanuit gaan dat ik tot de laatste snik alles zal geven."

De 39-jarige Gudde was sinds medio 2019 algemeen directeur van Groningen. Zijn contract loopt tot de zomer van 2026, maar deze zit hij niet uit.