Heerenveen wacht al 3 jaar op Ejuke-miljoenen, directeur De Haan hoopvol gestemd

Heerenveen wacht al 3 jaar op Ejuke-miljoenen, directeur De Haan hoopvol gestemd

12-11-2023 11:10
21

SC Heerenveen wacht anno 2023 nog altijd op een gedeelte van de transfersom voor Chidera Ejuke. Algemeen directeur Ferry de Haan heeft zondagochtend bij Goedemorgen Eredivisie een boekje opengedaan over de huidige stand van zaken. 

Ejuke vertrok in de zomer van 2020 voor 12 miljoen euro naar CSKA Moskou. De Russische club is de Friezen tot op de dag van vandaag nog drie miljoen euro verschuldigd. Ondanks dat, is De Haan positief gestemd. "Het is de laatste termijn van die transfer waaraan nog voldaan moet worden. Ze hebben keurig netjes aan de eerdere termijnen voldaan. Ze hadden voor het uitbreken van de oorlog al uitstel aangevraagd voor die laatste termijn. Daar hebben we mee ingestemd."

"Alleen ja, toen brak de oorlog uit en kwam het verhaal: wij kunnen niet betalen", vervolgt De Haan. "Toen gingen zij zich beroepen over het niet kunnen gebruiken van de speler. Dat is niet ons probleem, want wij verkopen de speler én dus de transferrechten van de speler. Die blijven gewoon in het bezit van CSKA."

De zaak is vervolgens ook aangespannen bij de FIFA, die Heerenveen in het gelijk heeft gesteld. Er ligt nu een hoger beroep bij het CAS (internationaal sporttribunaal). "De geluiden zijn wel dat het gewoon weer dezelfde uitspraak wordt, alleen tussen gelijk krijgen en je geld krijgen, daarin zit nog wel een verschil", stelt De Haan.