Ongeloof na Oranje-uitverkiezing: 'Bergwijn kwam naar me toe: je zit erbij!'

Ongeloof na Oranje-uitverkiezing: 'Bergwijn kwam naar me toe: je zit erbij!'

14-11-2023 13:08
24

Jorrel Hato is dolblij om onderdeel te zijn van Oranje. De zeventienjarige Ajax-verdediger vertelt hoe hij afgelopen vrijdag te horen kreeg dat bondscoach Ronald Koeman hem had opgeroepen.

"Ik was in de gym, op de club", zegt Hato tegen OnsOranje. "Toen kwam Steven Bergwijn naar me toe. Hij zei: Je zit erbij! Ik dacht: echt? Ik kon het eerst niet geloven, maar toen zag ik het zelf en werd ik heel blij. Het was mooi."

Hato heeft veel mooie reacties mogen ontvangen. "Ja, alleen maar leuke reacties", lacht hij. "De mooiste? Toen ik thuiskwam, toen ik m'n moeder zag. Ze besprong me met een knuffel." De linkspoot beseft dat het snel gaat. "Twee maanden geleden debuteerde ik in Jong Oranje en nu ben ik voor het eerst opgeroepen bij Oranje. Het gaat snel, maar het is ook heel mooi natuurlijk."

Het Nederlands elftal speelt deze interlandperiode de laatste twee EK-kwalificatiewedstrijden van de cyclus. Op 18 november ontvangt Oranje Ierland, drie dagen later gaat de ploeg van Koeman op bezoek in Gibraltar.