Kluivert wordt mogelijke Ajax-toekomst toegedicht: 'Hartstikke leuke trainer'

Kluivert wordt mogelijke Ajax-toekomst toegedicht: 'Hartstikke leuke trainer'

16-11-2023 07:05 Laatste update: 07:10
82

De prestaties van Patrick Kluivert als trainer van Adana Demirspor zijn niet onopgemerkt gebleven bij het Nederlandse trainersgilde. Mike Snoei, eindverantwoordelijke van Telstar, denkt dat er voor de voormalig topspits mogelijk een toekomst bij Ajax in het verschiet ligt. 

Kluivert nam afgelopen zomer het stokje over bij Adana Demirspor, waarmee hij momenteel verrassend derde staat in Turkije. Snoei is van mening dat Kluivert wellicht onderschat wordt als trainer, zo zegt hij bij het ESPN-programma Voetbalpraat. "We hebben allemaal Louis van Gaal heel hoog zitten. Die haalde hem ook bij zijn staf (2012-2014). Ik denk dat het misschien wel een hartstikke leuke trainer is. Ik denk dat we ons misschien wel vergissen in wat hij los kan maken, in ieder geval bij dit soort Turkse clubs."

Snoei zou er niet gek van opkijken als Kluivert, die al een rijk verleden heeft in Amsterdam, op den duur bij Ajax terechtkomt. "Zulke oud-spelers, die op topniveau hebben gespeeld, leggen de lat enorm hoog. Niet alleen voor de spelers, maar ook van zichzelf. Ik hoor best vaak goede dingen over Patrick."

Voorlopig staat John van 't Schip aan het roer bij Ajax. Na dit seizoen zal hij weer plaatsmaken in de Johan Cruijff ArenA. Volgens het Parool wil Ajax vervolgens in zee gaan met een 'jonger en vooruitstrevender type', waarbij Brighton-trainer Roberto De Zerbi werd aangehaald als ideaalbeeld.