Lukaku ziet landgenoot schitteren bij PSV: 'Denk echt dat hij beter wordt dan ik'

Lukaku ziet landgenoot schitteren bij PSV: 'Denk echt dat hij beter wordt dan ik'

17-11-2023 21:08 Laatste update: 21:15
24

Romelu Lukaku ziet in Johan Bakayoko een gigantisch talent. De Belgische spits is zelfs van mening dat de vleugelaanvaller van PSV, zijn ploeggenoot bij het nationale team van België, beter kan worden dan hij ooit is geweest. 

"Bij PSV zijn ze heel goed werk met hem aan het doen", aldus Lukaku bij PSV TV. "Ik denk dat Peter Bosz een goede trainer voor hem is. Ik ben altijd fan geweest van zijn speelstijl. Vaak heel aanvallend met snelle buitenspelers en zo is Johan op zijn best. PSV is dit seizoen zo goed bezig, ze hebben nog niet verloren en zijn daarom favoriet voor de titel. Als fan van het voetbal vind ik het leuk dat het nu een beetje anders is in Nederland."

De AS Roma-spits is aanvoerder van het Belgische nationale elftal, en voelt zich om die reden verantwoordelijk voor de ontwikkling van talentvolle jonge spelers, onder wie hij Bakayoko zeker schaart. De twee spraken dan ook al een aantal keer met elkaar. De belangrijkste les van Lukaku: 'Statistieken zijn heel belangrijk. Ik heb ook tegen hem gezegd dat hij een mooie speler is om naar te kijken. Maar ook dat hij zijn fantasie en creativiteit moet koppelen aan doelpunten en assists. Dan word je een wereldtopper. Voor Johan persoonlijk hoop ik dat hij zo door kan gaan en dat hij goed luistert naar de tips die de trainer aan hem geeft. De sky is de limit voor hem."

De twintigjarige Bakayoko speelde tot dusver acht interlands. Tijdens zes van die wedstrijden stond hij samen op het veld met Lukaku. Laatstgenoemde, die liefst 79 doelpunten maakte in 112 optredens voor de Rode Duivels, denkt dat Bakayoko een hele mooie toekomst tegemoet gaat. "Ik denk echt dat hij op termijn beter dan ik wordt en samen met Jérémy Doku de leider van het elftal gaan worden."