Avsaroglu deelt details na grimmig interview: 'De KNVB moest Weghorst weghalen'

Avsaroglu deelt details na grimmig interview: 'De KNVB moest Weghorst weghalen'

19 november - 10:35 Laatste update: 13:39
319

Wout Weghorst was na het opzienbarende interview voor de camera van de NOS boos op Arman Avsaroglu. Dat heeft de journalist na afloop van Nederland - Ierland verteld in de voetbaldpodcast van de NOS. Avsoruglu stelde een aantal kritische vragen over het spelbeeld, iets wat Weghorst niet kon waarderen. Ook toen de camera uitging, was het nog een tikkeltje onvriendelijk. 

Na het ietwat ongemakkelijke interview, waarin Weghorst aangaf zich te ergeren aan de vraagstelling van Avsaroglu, spraken de twee nog even met elkaar. "Ik kreeg te horen dat ik precies zou hebben wat ik wilde. Ik hoop echt dat Weghorst weet dat we hier niet op uit zijn. We willen gewoon een gesprek voeren met iemand en zijn helemaal niet uit op een confrontatie of een conflict. Dat denkt hij écht, maar wij zoeken het niet op. Dat is vooral voor hemzelf erg jammer."

Het gesteggel hield niet zomaar op. Er moest zelfs ingegrepen worden. "Ik deed wel wat stapjes achteruit, ja. Uiteindelijk moest de KNVB er aan te pas komen om Wout Weghorst maar even weg te halen. Dat was wel apart, ja", vervolgt Avsaroglu, die door collega Jan Grueter gevraagd wordt naar alle details over het akkefietje. Avsaroglu vertelt ook dat Weghorst zelfs wilde dat het interview niet werd uitgezonden. "Daarmee erkent hij zelf eigenlijk ook wel dat er iets niet helemaal goed is gegaan in dit gesprek. Bovendien liep hij middenin het interview het beeld uit. Hij liep gewoon weg. Dat vind ik ook geen normaal gedrag eigenlijk."

Eerder in de podcast-uitzending van de NOS ging het al over de algehele stemming bij Oranje, die tot onbegrip leidde. "Ik hoorde Virgil van Dijk ook nog zeggen dat hij 'absoluut niet iets wil wegnemen van het positieve gevoel dat er heerst binnen de groep'. Dat vond ik wel apart, hoe die spelers deze avond hebben beleefd", vervolgt Avsaroglu. 

Ook verslaggever Jeroen Stekelenburg legde niet al te lang geleden nog een ongemakkelijk interview met Weghorst af. "Dat was in Dublin, toen hij overigens ook de winnende goal had gemaakt", blikt Stekelenburg terug. "Ik zou het hem gunnen dat hij dat moment wat meer viert, want die ruimte heeft hij natuurlijk. Hij kan die vraag die Arman hem stelt ook een klein beetje zijn eigen kant opbuigen. Maar wat hij doet is vol in de confrontatie gaan, dat vind ik wel een beetje apart. Dat idee dat wij alles bewust doen en de boel op scherp willen zetten of bommetjes willen leggen."