Weghorst over zijn winnende goal

Weghorst over winnende doelpunt: 'Nog nooit zo ver gelopen'

19 november om 13:53

Wout Weghorst is 'moe en voldaan' na het behalen van het EK met het Nederlands elftal. De veelbesproken spits was erg te spreken over zijn 'niet-typische' winnende goal.

"Zo heb ik ze nog niet vaak gemaakt", vertelt Weghorst lachend voor de camera van ESPN. De matchwinner draaide goed weg bij zijn directe tegenstander en liep vanaf de middenlijn richting de Ierse goal. Om de bal vervolgens keihard tegen de touwen te jagen. "Een niet-typische goal voor mij. Ik heb nog nooit zo ver gelopen. Het was een lange weg. De verdedigers bleven centraal georiënteerd en de ruimte bleef er maar liggen voor mij. Dan moet je ervoor gaan ook", vervolgt Weghorst. "Hij ging er uitendelijk fantastisch in, het was een mooie goal", aldus de aanvaller.
 
Weghorst is blij dat met de plaatsing voor het EK de doelstelling behaald is, maar hij ziet ook verbeterpunten. "Je wordt tweede achter Frankrijk, die zowel uit- als thuis een maatje te groot zijn geweest. Op het EK zou je je wel met landen van dat kaliber moeten kunnen meten, als je een uniek toernooit wil spelen. En die ambitie hebben we allemaal", besluit de goalgetter.