NOS maakt excuses aan KNVB voor uitzenden fragment van kritische Koeman

NOS maakt excuses aan KNVB voor uitzenden fragment van kritische Koeman

21-11-2023 16:35 Laatste update: 17:11
40

De NOS heeft met het uitzenden van uitspraken van Ronald Koeman tijdens de wedstrijd tegen Ierland (1-0) een afspraak die het heeft met de KNVB, geschonden. Dat heeft de omroep, dat excuses aanbiedt, in een reactie aan het Algemeen Dagblad laten weten. 

Koeman was te gast in de studio van de NOS na de zege op Ierland. De bondscoach werd tijdens dat interview geconfronteerd met beelden waarop te zien was hoe hij zich stoorde een specifiek moment in de wedstrijd. "Wout (Weghorst), jij moet daarheen", zei hij. Koeman liet vervolgens weten het niet oké te vinden dat dat moment er uit werd gepikt. Dat het inherent is aan topsport, en ook in het buitenland gebeurt, was volgens hem onzin. 

De NOS liet maandag aanvankelijk aan het AD weten volgens de bestaande regels te hebben gehandeld. Die uitspraak werd later gerectificeerd door de omroep. "We hebben inmiddels onze excuses gemaakt aan de KNVB", zo luidt de reactie, opgetekend door het AD. 

Er was niks mis met de stand van de camera's, aldus de NOS. Maar door het beeld uit te zenden mét geluid, waar met de KNVB afspraken over zijn gemaakt, is de omroep 'naar eigen zeggen wel over de schreef gegaan'. Een woordvoerder betuigt spijt. "Dat hadden we niet moeten doen en dat hebben we de KNVB laten weten."